Mainos
Mainos

Karvosen tuomiot ennallaan hovioikeudessa

Opiaattiriippuvaisten potilaiden vieroitushoitoa huumausaineiksi luokiteltavilla lääkevalmisteilla antaneen Pentti Karvosen ehdolliset vankeusrangaistukset ovat pysyneet ennallaan Helsingin hovioikeudessa.

Muutosta hovioikeuden päätöksissä oli se, että kun käräjäoikeudet olivat katsoneet Karvosen syyllistyneen useisiin erillisiin huumausainerikoksiin, hovioikeus katsoi nyt kummassakin tapauksessa kyseessä olevan yksi rikos. Vantaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1999 Karvosen 10 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Vantaalla vuonna 1997 tehdyistä huumausainerikoksista.

Karvonen oli vuonna 1997 tuonut eri ulkomaanmatkoilta opiaattiriippuvaisten potilaiden, lähinnä heroinistien vieroitushoitoon tarkoitettuja lääkeaineita, jotka Suomessa on luokiteltu huumeiksi. Hän oli tuonut maahan Temgesic- ja Subutex-tabletteja.

Helsingin käräjäoikeus puolestaan tuomitsi Karvosen viime vuonna 11 kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen vuosina 1997-1998 tehdyistä huumausainerikoksista. Karvosta syytettiin huumeiksi luettavien Subutex- ja Temgesic-lääkeaineiden myynnistä ja levittämisestä.

Karvonen on parhaillaan jälleen syytteessä Subutexin maahantuonnista ja levittämisestä Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii hänelle kuuden vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumausainerikoksista. Karvonen kiistää syyllistyneensä rikoksiin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme