Mainos
Mainos

Käsi irtosi työtapaturmassa - sakot esimiehelle ja yritykselle

Kouvolan hovioikeus on pitänyt ennallaan nastolalaisen puutuotteita valmistavalle yritykselle ja sen johdolle tuomitut rangaistukset työturvallisuusjutussa.

Hovioikeudessa oli käsittelyssä elokuussa 2006 sattunut työtapaturma, jossa ns. kolakuljetinta puhdistamassa ollut nuorehko kesätyöntekijä loukkaantui vakavasti. Hän oli puhdistamassa kuljettimen ympäristöä ja siinä yhteydessä yritti ottaa isompaa puunkappaletta kuljettimen alta. Hänen oikea kätensä joutui kuljettimen kolan ja pohjapellin väliseen nieluun niin, että käsi leikkautui irti kyynärpään ja olkapään välistä.

Hämeen työsuojelupiiri totesi, että yhtiön omaan käyttöönsä valmistama kolakuljetin ei ollut suojauksiltaan työturvallisuusmääräysten mukainen.

Hovioikeus katsoi, että yhtiössä oli laiminlyöty valvoa, että työpaikalla tunnistetaan ja selvitetään vaaratekijät. Tämän osalta ei hovioikeuden mukaan ole ollut riittävää, että työntekijöitä on kehotettu kertomaan havaitsemistaan työturvallisuuteen liittyvistä puutteista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot