Mainos
Mainos

Käsiaseelle ei lupaa ensimmäisenä aseena

Sisäasiainministeriö on tänään kiristänyt käsiaseiden lupakäytäntöä.

Uuden ohjeistuksen mukaan niin sanottuihin käsiaseisiin ei saa lupaa ensimmäisenä ampuma-aseena, vaan ampumaharrastus näillä aseilla aloitetaan ampumaseurojen ohjauksessa ja valvonnan alaisena. Luvan käsiaseen hankintaan voi saada vasta vuoden aktiivisen harrastuksen jälkeen.

Sisäasiainministeri Anne Holmlund haluaa myös työryhmän selvityksen siitä, voitaisiinko tietyt käsiasetyypit kieltää kokonaan

- Tämä on vaikea tehtävä, koska uusia aseita kehitetään jatkuvasti. Kaikki mahdolliset keinot on kuitenkin käytävä läpi, jotta Jokelan ja Kauhajoen kaltaisilta murhenäytelmiltä vältytään, Holmlund toteaa.

Jatkossa poliisin on myös käsiaselupaa myöntäessä aina pyydettävä hakijaa esittämään psyykkisiä sairauksia tai mielenterveydellisiä ongelmia koskeva lääkärilausunto. Lausunnosta on ilmettävä, ettei hakijalla ole vaaraa vahingoittaa itseään tai muita.

Ohjeessa korostetaan lisäksi, että kaikki ensimmäistä lupaa hakevat on haastateltava erikseen. Ensimmäistä kertaa lupaa hakevaa pitää haastatella kaksi henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme