Mainos
Mainos

Käsihuuhteita ei valvota

Kuluttajan kannattaa valita käsihuuhteensa huolella, sillä Suomessa mikään viranomainen ei valvo niitä. Kaupoissa on myytävänä tuotteita, joilla ei ole lainkaan desinfioivaa vaikutusta.

Suomessa myytävistä käsihuuhteista testataan Ylen uutisten mukaan käytännössä vain terveydenhuoltoon tarkoitetut tuotteet. Testaamattomat tuotteet päätyvätkin pääasiassa tavalliselle kuluttajalle.

Käsihuuhdepakkauksesta tai tuoteselosteesta löytyvä EN-merkintä kertoo, että tuote on eurooppalaisten vaatimusten mukainen.

Lasten käyttöä valvottava

Lasten käsihuuhteiden käyttö on kirvoittanut paljon keskustelua. Tiistaina julkisuudessa kerrottiin 4-vuotiaasta turkulaistytöstä, joka oli humaltunut nuotuaan desinfioituja käsiään. Asiantuntijat korostavatkin valvonnan tärkeyttä.

HYKSin infektiolääkäri Mari Kanerva muistuttaa Ylen aamutv:ssä käsien perushygienian tärkeydestä. Kotioloissa pärjätään hänen mukaansa hyvin pesemällä kädet huolellisesti ja säännöllisesti tavallisella saippualla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme