Mainos
Mainos

Käsivarren yöttömässä yössä hytisyttää, muttei nukuta

Käsivarren "peukalossa", etäisimmässä kolkassa vain muutaman kilometrin päässä Norjasta on juhannuksenakin vilpoisaa.

Keli on aivan normaali pohjoisimman Lapin alkukesään, kertoi Metsähallituksen suunnittelija Antti Ohenoja tänä aamuna nuotiokahvien äärellä juhannusviikon Kilpisjärvellä viettäneelle MTV3:n toimittajalle Asta Makkoselle.

– Meillähän on vasta kesä aluillaan. Tuntureiden yläosissa on vielä aika paljon lunta, Ohenoja sanoo. Jäätkin ovat lähteneet vastikään.

On alettu puhua metsän voimauttavasta vaikutuksesta. Nuoret cityaikuisetkin ovat innostuneet sienestyksestä ja marjastuksesta. Trendi näkyy Ohenojan mukaan Kilpisjärvellä asti.

– Täällä oikeastaan eletään matkailusta. Suurin osa matkailijoista on suomalaisia.

Käsivarressa luonto on hyvin herkkää ja uusiutuu hitaasti. Ohenojan mukaan luonnon säästämiseksi matkailijoita pyritään ohjaamaan esimerkiksi merkityillä reitistöillä.

Toimittajalla on reissullaan ollut vaikeuksia tottua pohjoisen alkukesän valoisuuteen. Pohjoisessa ympäri vuoden asuville valo on kuitenkin tervetullut.

– Se on hyvää vastapainoa pitkälle pimeälle kaamosajalle, Ohenoja naureskelee.

Yötön yö päättyy Ohenojan mukaan noin kuukauden päästä eli 20. heinäkuuta tienoilla.

– Pikku hiljaa elokuussa illat alkavat hämärtyä.

(MTV3)

Katso Antti Ohenojan haastattelu (Huomenta Suomi 21.6.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot