Mainos
Mainos

Kasjanov: Fortum kiinnostaa Venäjällä

Suomessa kaksipäiväisen virallisen vieraillun aloittanut Venäjän pääministeri on ilmaissut venäläisyritysten suuren kiinnostuksen hankkia osuuksia Fortumista. Mihail Kasjanov kertoi myös, että Itämeren kautta Eurooppaan kulkeva kaasuputkihanke on nytkähtänyt eteenpäin.

Venäjän pääministeri Mihail Kasjanov saapui Helsinkiin ilman suurempia tuloseremonioita. Heti välittömästi seurasivat kahdenkeskiset neuvottelut pääministeri Matti Vanhasen kanssa. Asialistalla olivat samat aiheet, kuin näillä vierailuilla on aina tapana nostaa esiin.

Tiedotustilaisuudessa Venäjän pääministeri otti hyvin voimakkaasti esiin energia yhteistyön. Hän kertoi että Itämeren kautta kulkeva niin sanottu Pohjois-Euroopan kaasuputkihanke on edennyt siten, että kohta voidaan alkaa päättää konkreettisista investoinneista. Suomen Fortum-yhtiö on mukana hankkeessa. Kytkykauppaa vai ei, mutta seuraavaan hengenvetoon Kasjanov kertoi venäläisyritysten suuresta kiinnostuksesta hankkia Suomen öljynjalostusteollisuuden osakkeita.

Keskustelut jatkuivat juhlaillallisella säätytalolla. Siellä venäläisosapuolella oli mahdollisuus jatkaa lobbausta Venäjän ja EU:n välisen viisumivapaan alueen luonnista. Venäjä ilmaisi selvästi toiveensa että EU:n ja Venäjän viisumivapaan alueen hankkeessa ryhdyttäisiin laatimaan konkreettisia toimintasuunnitelmia.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 17.11.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot