Mainos
Mainos

Kaskeala: Armeijan työpaikat pohjoisessa pysyvät

Puolustusvoimain komentaja Juhani Kaskeala lupaa, että armeijan Pohjois-Suomen työpaikat säilyvät myös tulevaisuudessa.

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala lupaa, etteivät armeijan työpaikat Pohjois-Suomessa enää vähene. Pikemminkin ne hieman lisääntyvät vastaisuudessa, sanoi Kaskeala Inarin Saariselällä järjestetyssä Lapin kuntapäivässä.

Kaskeala muistutti, että nykyisen liikkuvuuteen ja keskeisten solmukohtien suojaamiseen perustuvan kokonaispuolustuksen lähtöajatuksena on koko maan, myös Lapin, puolustaminen kriisitilanteessa. Hän korosti Sodankylän ja Rovaniemen varuskuntien sekä Tervolan varikon tärkeää merkitystä nykyisissä strategioissa.

Samalla Kaskeala muistutti, että ikäluokkien pienentyessä reserviin koulutettavaksi tulee koko ajan niukemmin asevelvollisia. Miehistövahvuuden karsiutuessa onkin tärkeää osoittaa muulle maailmalle, että koko maata kyetään puolustamaan.

Hänen mukaansa Pohjois-Lapissa parhaillaan käytävä pohjoisen maanpuolustusalueen pääsotaharjoitus on hyvä viesti joukkojen voimannäytöstä.

-On myös muistettava, ettei Venäjä ole enää uhka. Pohjoisessa muun muassa investoinnit ja taloudellinen kehitys Kuolan alueella ovat pelkästään turvallisuutta lisääviä tekijöitä, hän luonnehti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot