Mainos
Mainos

Kaskeala: Armeijan vahvuus pienenee

Kaskealan mukaan 250 000 sotilaan sodan ajan vahvuus on kymmenen vuoden päästä riittävä. Nykyisin vahvuus on 350 000 sotilasta.

Puolustusvoimien sodan ajan vahvuutta saatetaan joutua pienentämään 250 000 sotilaaseen ensi vuosikymmenellä, arvioi puolustusvoimain komentaja, amiraali Juhani Kaskeala.

- Ei tarvitse olla suuri ennustaja, kun katsoo vanhenevan kaluston määrää. Nykyisillä hinnoilla ei ole varaa uusia kaikkea kalustoa ja joukot supistuvat automaattisesti, Kaskeala sanoo Ruotuväki-lehden haastattelussa.

Panssariprikaatien kalusto vanhenee. Vastaavasti jalkaväkiprikaatien materiaali ja osa ampumatarvikkeista tulevat elinkaarensa päähän.

Nykyisin sodan ajan vahvuus on 350 000 sotilasta. Kaskeala ei katso, että supistus olisi hallitsematon riski.

- Kyllä tuo 250 000 kymmenen vuoden päästä on varmasti ihan riittävästi. Se on silloin kaksi kertaa enemmän kuin asevoimien vahvuudet muilla Pohjoismailla yhteensä, Euroopan suurimpia armeijoita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme