Mainos
Mainos

Kaskeala: EU-puolustusta ei pidä sulkea pois

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala katsoo, että Suomen ei tule missään tapauksessa ennalta sulkea pois EU:n yhteiseen puolustukseen osallistumista.

Juhani Kaskeala totesi maanpuolustuskurssin avajaisissa pitämässään puheessa, että Suomen EU-jäsenyyttä perusteltiin aikanaan myös turvallisuuspoliittisin syin. -Eikö olisi siis loogista hyväksyä unionin yhteinen puolustus yhä syvenevän integraatiokehityksen seuraavana askeleena? Kaskela kysyi.

EU:n ja Naton jäsenyyksillä on Juhani Kaskealan mukaan yhteys tässä asiassa. -Jos unionin yhteistä puolustusta pyritään rakentamaan erillään Natosta, vaarana on Suomenkin turvallisuudelle elintärkeän transatlanttisen yhteyden heikkeneminen, Puolustusvoiman komenta Kaskala arvioi. Hän sanoi, että Euroopan turvallisuutta tulee vahvistaa yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa eikä sen kanssa kilpaillen.

Sen sijaan esitys unionin suljetusta puolustusytimestä ei ole Suomen kannalta hyväksyttävä. Kaskeala pitää ongelmallisena sitä, että ydinjoukko keskuudessaan päättäisi uusien jäsenten hyväksymisestä ryhmään. Ajatus ydinryhmän EU:n nimissä tekemistä operaatioista ei ainakaan lisäisi unionin uskottavuutta yhtenäisenä turvallisuuspoliittisena toimijana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme