Mainos
Mainos

Kaskeala huolestunut Naton riitelystä

Yhdysvalloissa vierailulla olevan Suomen puolustusvoimien komentajan Juhani Kaskealan mukaan Naton viimeaikainen kiistely Irakin mahdollisesta sodasta ja Turkin puolustuksesta on vahingoittanut Natoa.

Kaskealan mukaan tapahtunut osoittaa, että poliittiset päämärät ovat erilaiset. -Perheriidan sovittelu ja pääsy normaaliin elämään vaatii jonkin aikaa, kommentoi Kaskeala Naton tilannetta eilen illalla Washingtonissa. Hänen mukaansa kiista viestittää samalla Irakille ja Saddam Husseinille, että voimatoimien uhka ei ole välttämättä kiistelyn vuoksi niin väistämätön.

Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen Kaskeala ei ottanut kantaa. -Ei ole syytä hötkyillä, hän kuittasi hymyillen kysymyksen. -Sotilaallinen paine on aika suuri ja sitä kasvatetaan kaiken aikaa, hän puolestaan pohti Irakin ja Yhdysvaltain mahdollista yhteenottoa.

Kaskealan mukaan ei ole syytä epäillä, etteikö Yhdysvalloilla ole sotilaallista valmiutta iskuun, mutta kaikki riippuu yhä poliittisista päätöksistä. -Huomisesta on paljon kiinni, muistutti Kaskela perjantaisesta YK:n asetarkastajien raportista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme