Mainos
Mainos

Kaskeala: Nato-jäsenyys maksaa vain joitakin kymmeniä miljoonia

Nato-jäsenyys ei maksaisi Suomelle vuosittain miljardeja markkoja, sanoo puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston osastopäällikkö Juhani Kaskeala.

-Suomi joutuisi muiden jäsenmaiden tapaan osallistumaan pakollisesti vain normaaleihin vuosittaisiin velvoitteisiin, jotka vaativat muutamia kymmeniä miljoonia markkoja vuodessa, Kaskeala arvioi Aamulehden, Savon Sanomien ja Turun Sanomien yhteishaastattelussa.

Kaskealan mukaan Suomella ei kuitenkaan ole mitään tarvetta pyrkiä Naton jäseneksi. Myöskään kalustohankinnat eivät hänen mielestään vie Suomea kohti Natoa.
-Kun meillä aiemmin oli paljon venäläistä kalustoa, niin eivät nekään hankinnat vieneet meitä yhtään sen lähemmäksi silloista Varsovan liittoa, hän sanoo.

-Tällä hetkellä ei ole näköpiirissä mitään sellaista kehitystä, joka tukisi Suomen aikeita liittyä Natoon, Kaskeala korostaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme