Mainos
Mainos

Kaskeala patistaa puolustuspoliittisiin linjauksiin

Puolustusvoimain komentajan mukaan pysyvä tasapaino puolustusvoimissa edellyttää uusia poliittisia linjauksia.

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala arvioi, että puolustusvoimat palauttaa toimintansa rakennemuutosta edeltävälle tasolle vuonna 2008. Hän kuitenkin uskoo palautumisen olevan vain tilapäistä.

- Pysyvä tasapaino puolustusvoimien tehtävien ja voimavarojen välille edellyttää uusia poliittisia linjauksia, joita odotamme seuraavalta puolustuspoliittiselta selonteolta. Rationalisointia ei voida jatkaa loputtomiin nykyisten kehysten ja reunaehtojen puitteissa, Kaskeala sanoo uudenvuodenaaton päiväkäskyssään.

Puolustusvoimien toimintaa ja organisaatiota on kuluneen vuoden aikana trimmattu kovalla kädellä. Talouden tasapainottamiseksi on muun muassa lakkautettu joukkoja, eikä irtisanomisilta ole vältytty. Kaskealan mielestä muutoksia ei silti olisi voitu lykätä, koska velaksi ei voida elää.

- Kehittämishankkeista ei ole voitu tinkiä, sillä puolustuksemme uskottavuus on säilytettävä tulevaisuudessa.

Säästötarve heijastuu myös henkilöstöjärjestelmän kehittämiseen. Kaskealan mukaan puolustusvoimilla ei ole varaa tai syytäkään järjestää vastaisuudessa kaikkea palkatun henkilöstönsä koulutusta, vaan yhteiskunnan koulutustarjontaa on hyödynnettävä mahdollisimman paljon.

Esimerkiksi perustettavan aliupseeriston koulutus koostuu siviilissä hankituista ammattiopinnoista, puolustusvoimien täydennyskoulutuksesta ja työssä oppimisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme