Mainos
Mainos

Kaskeala: Puolustusmenot pohjoismaiselle tasolle

Ruotsin puolustusmenot olivat viime vuonna Suomeen verrattuna kaksinkertaiset ja Norjan ja Tanskan keskimäärin puolitoistakertaiset.

Puolustusvoimain komentaja amiraali Juhani Kaskeala haluaa puolustusmäärärahat pohjoismaiselle tasolle. Näin hankittaisiin komentajan mukaan aikaa "väistämättä eteen tulevien puolustusratkaisujen arvioinnille".

- Puolustusvoimia on jo lähes kymmenen vuoden ajan kehitetty niin, että liittoutumattomuuden ja liittoutumisen vaihtoehdot ovat kumpikin aidosti toteuttamiskelpoisia. Pohjoismaisella resursointitasolla tuo mahdollisuus säilyisi uskottavana vielä ensi vuosikymmenelle, katsoi Kaskeala tänään Helsingissä maanpuolustuskurssin avauksessa.

Kaskelala muistutti, että Ruotsin puolustusmenot olivat viime vuonna Suomeen nähden kaksinkertaiset ja Norjan ja Tanskan keskimäärin puolitoistakertaiset. Hän piti puolustusmenojen nostoa tarpeellisena huolimatta maiden erilaisista puolustusratkaisuista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme