Mainos
Mainos

Kaskeala: Suomalaisilla huono kunto

Puolustusvoimien komentaja, amiraali Juhani Kaskealan mukaan suomalaisilla on huono fyysinen kunto.

Juhani Kaskeala

Puolustusvoimien komentaja Juhani Kaskeala on huolissaan suomalaisten fyysisestä kunnosta. Hän sanoo Sotilasurheilu-lehden haastattelussa, että suomalaisten huono kunto on ennen pitkää laaja kansanterveydellinen ongelma eikä nykyisenlaisella yleiskunnolla synnytetä tervettä aikuisväestöä.

Komentajan mukaan puolustusvoimissa näkee runsaasti heikkokuntoisia nuoria ihmisiä, kun nämä astuvat varsinkin varusmiespalvelukseen. Esimerkkinä Kaskeala mainitsee nuoret, jotka eivät jaksa kävellä hengästymättä puolta kilometriäkään.

Liikunnan harrastamista edistettävä

Juhani Kaskeala kehottaa myös muita tahoja kuin puolustusvoimia innostamaan nuoria liikunnan pariin, sillä varusmiesaikana on vaikea korjata vuosien laiminlyöntejä.

Kaskealan mukaan huono kunto ei ole pelkästään varusmiesten ja reserviläisten ongelma. Lapsiakin tulisi houkutella mukaan liikunnan iloihin mm. kehittämällä koululiikuntaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot