Mainos
Mainos

Kaskealan lähtö Brysseliin varmistui

Tulevan puolustusvoimien komentajan vara-amiraali Juhani Kaskealan komennus Brysseliin Suomen sotilasedustajaksi vahvistui tänään.

Tasavallan presidentti nimitti valtioneuvoston esityksestä Kaskealan puolustusvoimien amiraalin virkaan ajalle 1. maaliskuuta - 30. syyskuuta 2001 ja samaksi ajaksi sotilasedustajaksi Suomen pysyvään edustustoon Euroopan unionissa ja Natossa.

Juhani Kaskeala

Kaskeala toimii jatkossa myös Suomen pysyvänä sotilasedustajana EU:n sotilaskomiteassa ja Natossa. Kaskeala nimitettiin hiljattain tulevaksi puolustusvoimain komentajaksi. Samassa yhteydessä hänet piti nimittää myös Brysselin komennukselle, mutta asia vedettiin valtioneuvoston esityslistalta "parin muotovirheen" vuoksi.

Taustalla oli kuitenkin myös puolustus- ja ulkoasiainhallinnon kädenvääntöä siitä, kumman hallinnonalan alaisuudessa sotilasedustaja toimii. Sotilasedustajien tehtävät on nyt määritelty niin, että sotilasasioissa he toimivat puolustushallinnon viranomaisten alaisina, ja muissa asioissa Suomen EU-edustuston päällikön alaisina ja ulkoministeriön ohjauksessa ja valvonnassa.

Sotilasedustajan raportointi ja muu yhteydenpito EU:n sotilaskomiteaan ja Natoon järjestetään siten, että puolustushallinto ja ulkoasiainhallinto sekä hallitus ja tasavallan presidentti saavat saman informaation sotilasedustajan toiminnasta ja ohjeistuksesta.

Puolustusvoimain komentajana Kaskeala aloittaa ensi lokakuussa, kun nykyinen komentaja kenraali Gustav Hägglund jää eläkkeelle.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme