Mainos
Mainos

Kaskealasta puolustusministeriön osastopäällikkö

Lippueamiraali Juhani Kaskealasta tulee maaliskuun alusta puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston päällikkö. Tasavallan presidentti nimitti hänet tänään tähän virkaan.

Nimitystä edelsi pienoinen kädenvääntö, kun puolustusministeri Annelin Tainan (kok.) alkuperäisenä ehdokkaana oli neuvotteleva virkamies Pauli Järvenpää. Kenraalikunta vastusti siviilin nimittämistä tähän virkaan. Presidentti Martti Ahtisaari oli samoilla linjoilla.

Puolustuspoliittinen osasto käsittelee asiat, jotka koskevat yleistä maanpuolustusvalmiutta sekä puolustuspolitiikan suunnittelua ja toteutusta. Osastopäällikön tehtävissä korostuu puolustus- ja turvallisuuspolitiikan lisäksi kansainvälisyys.

Kaskeala on syntynyt vuonna 1946. Hän on toiminut viime vuoden keväästä Turun ja Porin sotilasläänin komentajana. Lippueamiraaliksi hänet ylennettiin toissa vuonna.

Suuri yleisö muistanee Kaskealan parhaiten viime vuosikymmeneltä. Hän toimi tasavallan presidentin adjutanttina vuosina 1982-89.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme