Mainos
Mainos

Kastelkaa katuja!

Kiinteistöyhtiöitä rohkaistaan pesemään vastuullaan olevia tieosuuksia, jotta pölyn määrää saataisiin vähennettyä. Jalkakäytävät ja ajoradat pitäisi pestä vedellä, kunhan niiden jäätymisestä ei ole vaaraa.

Helsingin ympäristökeskus muistuttaa tiedotteessaan, että pesu pitäisi tehdä päivittäin erityisesti vilkkaasti liikennöidyillä kaduilla. Pesua pitäisi jatkaa niin kauan kuin kadut pöllyävät kuivuuden takia.

Sää on ollut viime päivinä poutainen ja kuiva, minkä takia pölyä on ilmassa paljon. Ilmatieteen laitoksen mukaan katupöly voi huonontaa ilmanlaatua merkittävästi lähipäivinä erityisesti eteläisessä Suomessa.

Katupöly voi aiheuttaa terveyshaittoja erityisesti lapsille, astmaatikoille sekä sydän- ja keuhkosairauksista kärsiville. Oireita ja altistumista voi vähentää välttämällä liikkumista vilkasliikenteisillä alueilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme