Mainos
Mainos

Kasvu jatkuu Imatran rajanylityspaikalla

Venäjän talousnotkahdus ei ole pudottanut liikennemääriä Imatran rajanylityspaikalla. Puutavaraa tuodaan kaakonkulman sellutehtaille ja romua Imatran terästehtaalle ennätystahtiin. Myös henkilöliikenne on kasvanut. Imatran uusi tulli- ja raja-asema vihittiin käyttöön tänään.

Parikymmentä miljoonaa markkaa maksanut asema tarkastushalleineen ja laitteineen on ollut käytössä jo heinäkuusta lähtien, mutta avajaiset viivästyivät tie- ja ympäristötöiden jatkumisen vuoksi.
-Imatra on tyypillinen lähialuekaupan ja -liikenteen ylityspaikka ja kasvuluvut osoittavat, miten hyvin se on suojassa valtakunnallisilta tyrskyiltä ja suhdanteilta. Tämä on hyvin kannustavaa Imatra-Svetogorskin kaltaisten ylityspaikkojen kehittämiselle, totesi Itäisen tullipiirin johtaja Tommi Kivilaakso.

Rajanylityspaikan kansainvälistyminen odottaa uuden raja-aseman valmistumista myös Venäjän puolelle. Hankkeelle on myönnetty Tacis-rahaa 8 miljoonaa ecua eli 47 miljoonaa markkaa ja urakkakilpailu on parhaillaan käynnissä. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme