Mainos
Mainos

Kasvutilannekatsaus: Sateet tulivat tarpeeseen

Syysviljat ja nurmet ovat nauttineet vesisateesta. Lounais-Suomi tarvitsisi vielä lisää vettä. ProAgria Maaseutukeskusten Liiton kasvutilannekatsaus kertoo myös, että marjavuosi on alkanut hyvin.

Kasvutilannekatsauksen mukaan viikonlopun sateet tulivat tarpeeseen, sillä syysviljojen ja nurmien kasvu on ollut hidasta lämpimästä säästä huolimatta. Etelä-Suomessa sateet jäivät toivottua vähäisemmiksi. Lounais-Suomi on jäänyt ilman sateita, vaikka juuri siellä vettä kaivataan vähälumisen talven jälkeen.

Kevätkylvöt ovat kuitenkin melko hyvin aikataulussa, Pohjois-Savossa ollaan jopa viikko edellä. Kevään lämmin sää on vauhdittanut kylvöjä.

Varsinais-Suomessa lähes kaikki syysvehnäkasvustot joudutaan rikkomaan ja kylvämään niiden tilalle kevätviljoja. Varsinais-Suomen syysvehnäkasvustot kärsivät pahoja talvivaurioita. Yöpakkaset, kylmät tuulet ja pitkä kuiva kausi ovat heikentäneet oraita entisestään.

Marja- ja hedelmäkasvien kehitykselle kevät on tarjonnut hyvät olosuhteet. Muovitunneleilla katetuissa kasvustoissa ensimmäiset mansikan kukat ovat jo avautuneet. Sään viilenemisen odotetaan hidastavan kukinnan alkamista marja- ja omenatarhoissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme