Mainos
Mainos

Katainen: Afganistanissa kamppaillaan terrorismia vastaan

Kokoomuksen puheenjohtajan, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen mukaan suomalaiset ovat Afganistanissa kamppailemassa kansainvälistä terrorismia vastaan.

Kataisen mielestä suomalaiset joukot voidaan vetää pois vasta, kun maa on oman hallituksensa riittävässä hallinnassa. Nyt kaikki kehitys maassa ei ole ollut myönteistä.

- Tämän kesän aikana jotkut poliitikot ovat esittäneet, että Suomen pitäisi lähteä pois Afganistanista. Se tarkoittaa siis sitä, että ihmisoikeuksien, naisten aseman, demokratian ja lasten koulutusmahdollisuuksien parantaminen ei ole näille politiikoille yhtä arvokasta Afganistanissa kuin se on jossakin muualla, Katainen sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Turussa.

Katainen toivoo eduskunnan käyvän syysistuntokautensa alussa ajankohtaiskeskustelun Afganistanista ja Suomen roolista siellä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme