Mainos
Mainos

Katainen arvosteli hallituksen ulkopolitiikkaa

Kokoomusjohtajan mukaan hyvät suhteet sekä Venäjään että Yhdysvaltoihin ovat onnistuneen ulkopolitiikan perusta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen arvosteli istuvan hallituksen ulko- ja EU-politiikan hoitoa MTV3:n puheenjohtajatentissä. Erityisesti huonontuneet suhteet Yhdysvaltoihin saivat kokoomusjohtajalta pyyhkeitä.

Samoin hallituksen työvoimapolitiikka sai osakseen voimakasta kritiikkiä. Katainen syyttikin hallitusta "tempputyöllistämisestä" ja nosti esimerkiksi työllisyysrahojen vajaakäytön.

Katainen peräsi myös rehellisyyttä Nato-keskusteluun, mutta ei avoimesti liputtanut puolustusliittoon liittymisen puolesta. Sen sijaan puolustusmäärärahoja pitäisi Kataisen mielestä merkittävästi korottaa seuraavalla vaalikaudella.

Tulevan hallituksen tulisi Kataisen mielestä kirjata hallitusohjelmaansa ilmastonmuutoksen torjuminen. Katainen korosti bioenergian lisäämistä ja energiansäästöä, mutta perusvoimaratkaisuksi kokoomusjohtaja nostaisi ydinvoiman.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme