Mainos
Mainos

Katainen asettuu Wallinin tueksi

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) lupaa täyden tukensa puolustusministeri Stefan Wallinille (r).

Kataisen mukaan Wallin voi jatkaa tehtävässään.

Katainen kertoo keskustelleensa Wallinin kanssa armeijan joukko-osastojen lakkauttamisista ja säilyttämisistä. Hänen mukaansa Wallin ja Pääesikunta ovat valmiita tarvittaessa antamaan vielä kerran täsmällisen selvityksen asiasta.

Wallin myönsi perjantaina, että kielipolitiikka vaikutti ruotsinkielisen Dragsvikin varuskunnan säilyttämiseen. Aiemmin hän oli perustellut varuskuntapäätöksiä vain maanpuolustuksen tarpeilla.

Katainen ei ottanut kantaa siihen, onko Wallin puhunut asiassa ristiriitaisesti. Kataisen mukaan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa Utvassa ei noussut esille Wallinin antama poliittinen ohjaus asiassa.

– Kuulimme vain Puolustusvoimien esityksen ja perustelut. Tietysti kaikille oli selvää, että ruotsinkielistä varusmiespalvelua jatketaan.

Katainen kiisti, että ketään olisi johdettu harhaan. Hän mainitsi, että Puolustusvoimat itse pyysi Wallinilta tulkintaa asiasta.

Lain mukaan ruotsinkielinen joukko-osasto voi toimia missä tahansa varuskunnassa.

Katainen vastasi toimittajien kysymyksiin lauantaina Tampereella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot