Mainos
Mainos

Katainen ei huolissaan Venäjä-kommenteistaan

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei ole yllättynyt venäläisreaktioista hänen ja kahden muun kokoomusministerin Venäjä-lausuntoihin.

Kokoomusministerit asettivat alkuviikosta kyseenalaiseksi Venäjän suurvalta-aseman. Esimerkiksi Kataisesta Venäjä ei ole taloudellinen suurvalta, vaikka se raaka-ainepuolella hallitseekin. Kataisen mielestä Venäjä on vain omasta mielestään suurmahti.

Katainen aikoo jatkaa keskustelua aiheesta ensi viikon Venäjän-vierailullaan, jolloin hän tapaa muun muassa duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan Konstantin Kosatševin.

- Kosatšev on vanha kaverini, ja olemme kumpikin yllättyneitä, miten herkästi nämä puheet on otettu, Katainen sanoo.

Kosatšev on kommentoinut Yle Uutisille, että hän aikoo kysyä Kataiselta asiasta, kun Katainen saapuu vierailulle Moskovaan valtiovarainministerin ominaisuudessa elokuun lopulla.

Pääministeri Mari Kiviniemi kommentoi Venäjä-kohua muistuttamalla, että kokoomuslaisten puheet eivät ole hallituksen mielipide.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme