Mainos
Mainos

Katainen ei kaipaa toverituomioistuimia

Kokoomuksen puoluesihteeriksi valittiin tänään odotetusti puolueen kampanjapäällikkö Taru Tujunen. Tujunen korvaa rikosepäilyjen vuoksi sivuun jääneen Harri Jaskarin. Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mukaan Jaskari-tapauksessa ei tarvita media- eikä toverituomioistuimia.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen uskoo, ettei puoluesihteeri Harri Jaskarin rikosepäilyistä koidu taakkaa puolueelle. Katainen sanoi kokoomuksen puoluevaltuustossa Lohjalla, ettei kokoomus ole asiassa puolustaja, asianajaja eikä syyttäjä.

Katainen korosti, että kokoomus kunnioittaa viranomaistoimintaa ja ihmisten perusoikeuksia, eikä asiassa hänen mielestään tarvita media- eikä toverituomioistuimia.

Hän varoitti puolueväkeään myös veneen keikuttamisesta vaalien alla. Katainen myönsi, ettei osaa arvioida, miten Jaskarin tapaus vaikuttaa kokoomuksen kannatukseen tulevissa eduskuntavaaleissa. Hän sanoi kuitenkin uskovansa, että oikeudentuntoiset suomalaiset tiedostavat sen, että puolue ei ole asiassa osallinen.

Katainen katsoi myös, että kokoomus on toiminut ikävässä tilanteessa määrätietoisesti ja äärimäisen avoimuuden linjaa noudattaen. Hän sanoi uskovansa kokousväen yhtyvän toivomukseen siitä, että Jaskari saa asiansa järjestykseen. Jaskarin tapauksesta ei itse kokouksessa keskusteltu sen enempää.

Puheenjohtajan poliittisen katsauksen jälkeen kuultiin kokoomuslaiseen tapaan vain muutama puheenvuoro, joissa asiaa ei edes mainittu.

Tujunen tilalle

Kokoomus valitsi kokouksessa odotetusti ja yksimielisesti puoluesihteerikseen puolueen kampanjapäällikön Taru Tujusen. Puoluesihteeriratkaisun on tarkoitus olla tilapäinen.

Mikäli parituksesta ja pahoinpitelyistä epäilynä oleva Jaskari ei saa syytettä, hän voi palata tehtäviinsä.

Tujunen sanoi lyhyessä kiitospuheessaan tehtävän tulleen "kuin entiselle flikalle, pyytämättä ja yllätyksenä". Hän lupasi omalta osaltaan tehdä kaikkensa sen eteen, että puolue menestyy ensi kevään eduskuntavaaleissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme