Mainos
Mainos

Katainen ei osaa arvioida Himasen raportin arvoa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) ei osaa arvioida, onko filosofi Pekka Himasen ryhmän raportti hintansa väärti. Hän sanoo, ettei hallituksen tehtävä ole käsitellä akateemisen teoksen arvoa. 

-Hallitus ei hyväksy tai hylkää tutkimuksia, Katainen sanoo. 

Hän sanoo arvioivansa sitä samalla tavalla kuin muita yhteiskunnallisia teoksia. Hänestä siinä on hyvin mielenkiintoisia kohtia, jotka herättävät ajatuksia. Hän sanoo odottaneensa kansainvälistä vertailtavuutta ja kokee, että sitä raportissa myös oli. 

-En tiennyt, että siinä on niin laaja tutkijaryhmä ja caseja, hän sanoo. 

Katainen kommentoi raporttia Himasen ja professori Manuel Castellsin johtaman työryhmän Suomea varten räätälöidyn loppuraportin julkistustilaisuudessa. 

Kataista on arvosteltu siitä, että hänen aloitteestaan Himaselta päätettiin tilata 700000 euron tutkimus, eikä hanketta kilpailutettu. 

-Se on tietysti ikävä, jos tutkimus leimaantuu tämän keskustelun kautta. 

Katainen toivoo, että mahdollisimman moni perehtyisi raporttiin ja katsoisi, tuoko se uusia ajatuksia vai onko kaikki ennalta tuttua.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot