Mainos
Mainos

Katainen: Ei salaisia sopimuksia keskustan kanssa

Kokoomus tavoittelee seuraavissa eduskuntavaaleissa suurimman puolueen asemaa. Jyrki Kataisen mukaan yhteistyöhön ollaan valmiita sekä keskustan että SDP:n kanssa.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen torjuu perättöminä SDP:n puheenjohtajan Eero Heinäluoman vihjailut kokoomuksen ja keskustan välisestä kassakaappisopimuksesta.

Tällaisia salaisia sopimuksia ei Kataisen mukaan voi tehdä, kun eduskuntavaalin tulosta ei vielä tiedetä eikä yhteisiä tavoitteita olla sovittu. Kokoomus tavoittelee puheenjohtajansa mukaan ensi keväänä suurimman puolueen asemaa, kuten SDP ja keskustakin.

- Meille on olennaista, että vaalituloksen ja tavoitteiden niin sallliessa meillä on yhtä suuri luottamus ja henkinen valmius tehdä yhteistyötä sekä SDP:n että keskustan kanssa, toteaa Katainen.

Kokoomuksen ja keskustan toiminta presidentinvaaleissa lähti Kataisen mukaan aivan päinvastaisista lähtökohdista kuin kassakaappisopimukset, koska liikkeellä oltiin yhteisen tahdon ja arvopohjan nimissä avoimin kortein.

- On loukkaavaa arvostella niitä ihmisiä, jotka vakaumuksensa vuoksi haluavat tehdä työtä jonkun ehdokkaan hyväksi. Minulla ei tulisi mieleenikään arvostella väärintekijöiksi niitä vasemmistoliittolaisia, jotka tekivät alusta saakka vaalityötä Tarja Halosen puolesta, Katainen sanoo.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 31.01.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme