Mainos
Mainos

Katainen ei tiennyt Tiuran kuvioista

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoo, ettei hän tiennyt kansanedustaja Marja Tiuran (kok.) mahdollisista loikkausaikeista hallitusneuvottelujen aikaan.

Kataisen mukaan tällainen tieto olisi varmuudella salattu häneltä kokoomuksen puheenjohtajana mahdollisimman tarkoin. Kokoomusjohtaja sanoo kuulleensa asiasta myöhemmin.

- En muista milloin kuulin. Jossakin vaiheessa kuulin normaaleja huhuja, Katainen sanoi eduskunnassa toimittajille.

Katainen sanoi, ettei koko asia ole jäänyt niin hirveästi hänen mieltään painamaan. Kokoomusjohtajan mukaan eduskuntaryhmä ratkaisee, onko Tiuralla luottamusta vai ei. Hän sanoi, ettei voi lähteä asiassa tuomariksi.

- En pysty sanomaan, kuka on puhunut totta.

Kataisen mukaan "sopan keittäjällä" eli Tiuralla on velvollisuus nyt itse selvittää asiansa.

Kataisen mukaan hänellä ei ole hallitusneuvotteluista eikä sitä edeltävältä ajaltakaan muistikuvia Arto Merisalosta, jota hän ei tuolloin edes tuntenut. Hän myönsi, että lobbaus Tiuran ministerisalkun puolesta oli massiivista, mutta se tuli kansalaisilta.

Tiuran väitettyihin hallitusneuvottelujen aikaisiin uhkailuihin ja uhitteluihin Katainen ei ottanut suoraan kantaa. Hän sanoi, ettei lähde avaamaan kansanedustajien kanssa käymiään luottamuksellisia keskusteluja. Itse hän ei kuitenkaan ole ollut painostuksen kohteena, koska ei ole hallitusneuvottelujen aikana ollut tavoitettavissakaan.

(MTV3-STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme