Mainos
Mainos

Katainen ei tyrmää sitovia hoitajamääriä

Pääministeri Jyrki Katainen pitää mahdollisena, että vanhuspalvelulakiin kirjataan sitova hoitajamäärä vanhusten laitoshoitoon.

Katainen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa, että hallituksessa ei ole suuria erimielisyyksiä vanhuspalveluasiassa, vaikka SDP:n ja kokoomuksen välillä on viime päivinä käyty sananvaihtoa asiassa.

– Sitovan hoitajamäärän kirjaaminen on mahdollista, mutta henkilöstömitoitusten säätäminen ei saa tarkoittaa kotipalvelujen heikkenemistä. Laki vaatii täsmennyksiä, Katainen sanoo.

Kataisen mielestä laki pitää säätää niin, etteivät kunnat ala vähentää kotipalveluja.

– Moni ikäihminen haluaa olla kotona niin pitkään kuin mahdollista ja saada sinne palveluja. Tiedän sen, koska omassa lähipiirissäni on omaishoitaja ja omaishoidettava ja heille kotipalvelut ovat erittäin tärkeitä.

Vanhuspalvelulain aikaansaaminen on kokoomukselle tärkeä asia. Lakia alettiin valmistella jo Matti Vanhasen (kesk.) pääministerikaudella, jolloin Paula Risikko (kok.) ajoi asiaa.

(MTV3)

Katso pääministeri Jyrki Kataisen haastattelu: (Huomenta Suomi 10.8.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot