Mainos
Mainos

Katainen ei vahvista alv:stä luopumista

Hallitusneuvottelujen vetäjä Jyrki Katainen (kok.) ei vahvista tietoa, jonka mukaan arvonlisäveron korotuksesta oltaisiin luopumassa. Kokoomus on ajanut korotusta, kun taas Sdp ja vasemmistoliitto vastustavat sitä jyrkästi.

Katainen toisti saapuessaan aamulla Säätytaloon, että kaikki yksityiskohdat, mukaan lukien veroratkaisut, kerrotaan aikanaan kun hallitusohjelma valmistuu.

– En ota kantaa sen takia, että puolueiden puheenjohtajat ovat sopineet, että kaikki yksityiskohdat kerrotaan sitten aikanaan, Katainen sanoi.

Talousryhmän puheenjohtaja Kimmo Sasi tyytyi kommentoimaan, että taloutta tasapainotetaan monin eri keinoin.

– Valtion taloutta tasapainotetaan, ja johtoryhmä on eilen tehnyt hyviä päätöksiä. Veropohjaa joudutaan laajentamaan, mikä tarkoittaa myös verovähennysten supistamista, mutta tietysti säästöjäkin tehdään, Sasi kommentoi.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan puoluejohtajat sopivat eilen, että yleinen arvonlisävero jätettäisiin ennalleen eli 23 prosenttiin.

Hallitusneuvottelujen työryhmät ovat kokoontuneet Säätytaloon jatkamaan hallitusohjelman valmistelua.

Lue lisää:

(MTV3 – STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme