Mainos
Mainos

Katainen: Ei ylivelkaantumisen kierrettä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) vakuuttaa, ettei Suomea päästetä ylivelkaantumisen kierteeseen, jos Euroopan rahoituskriisi edelleen pahenee.

Katainen vastasi eduskunnan kyselytunnilla keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen kysymykseen, miten hallitus on varautunut kriisiin.

Kataisen mukaan varautuminen on samankaltaista kuin vuoden 2008 kriisissä.

Yrityksille tukea taantuman uhatessa

Hallitus pyrkii varmistamaan, että yrityksillä on rahaa myös uhkaavan taantuman aikana. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti tukitoimista tänään.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen (kok.) mukaan tarkoitus on jatkaa Finnveran suhdannelainoitusta ja Teollisuussijoituksen pääomittamista. Vientiteollisuuden takuumallia parannetaan, jotta se olisi kilpailukyinen muiden maiden vastaavien järjestelyjen kanssa.

– Tavoitteena on elinkelpoisten yritysten auttaminen mäen yli tässä suhdannetilanteessa, Häkämies sanoi.

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi tivasi pääministeriltä, onko hallitus varmasti varautunut erilaisiin vaihtoehtoihin. Katainen rauhoitteli, että näin on.

– On ihan selvää, että varaudumme mahdolliseen tulevaan kriisiin. Jos taloudessa menee huonommin, teemme lisää sopeutumistoimia. Suomea ei päästetä ylivelkaantumisen tielle, Katainen korosti.

Kiviniemi ei ollut täysin tyytyväinen kuulemaansa.

– On tärkeää, että hallitus pystyy toimillaan herättämään sellaista luottamusta, että tästäkin kriisistä selvitään. Vaihtoehdoksi tarjotaan lähinnä sitä, että jos tulee heikommat ajat, sitten leikataan lisää, Kiviniemi moitti.

Katainen vastasi, että hallituksen keinot ovat pitkälti samat kuin Kiviniemen johtamalla hallituksella.

– Ainoa poikkeus tässä maailmanajassa on, että nyt ei ole varaa samalla tavalla elvyttää. Se tekee tulevaisuudesta kyllä hirveän epävarman.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme