Mainos
Mainos

Katainen: Enemmistöhallitus syntyy mutta lisäkysymyksiä tarvitaan

Hallitustunnustelija Jyrki Katainen (kok.) uskoo, että Suomeen saadaan vastuuntuntoinen enemmistöhallitus. Kataisen mukaan henki hallitusneuvotteluissa on ollut hyvä ja rakentava.

– Kyllä tästä hallitus syntyy.

Eduskuntapuolueiden kysymyksiinsä antamat vastaukset tutkinut Katainen sanoi kuitenkin, että lisäkysymyksiä tarvitaan vielä. Hallitusneuvottelut alkavat näin ollen viikkoa suunniteltua myöhemmin.

– Tulen esittämään lisäkysymyksiä torstaina, vastauksia odotan ensi maanantaina. Hallitusneuvottelut alkavat keskiviikkona 18.5.

– Haluamme tehdä taustatyöt hyvin ja antaa puolueille mahdollisuuden täsmentää kantojaan. Osa lisäkysymyksistä on yleisluontoisia ja osa puoluekohtaisia, Katainen kertoi tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Kokoomuksen, SDP:n ja perussuomalaisten näkemykset hallitusohjelmasta eroavat edelleen toisistaan. Kiistaa on muun muassa työurien pidentämisestä, veroista ja kuntien pakkoliitoksista.

Hallituspohjan kokoonpanoon Katainen ei vielä halunnutkaan ottaa mitään kantaa.

(MTV3)

Katso Raimo Pitkäsen juttu ja Vesa Kallionpään analyysi:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme