Mainos
Mainos

Katainen: Erittäin vaikea EU-kokous alkamassa

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) arvioi alkanutta EU-huippukokousta ennakkoasetelmiltaan erittäin vaikeaksi. Euron kohtalon kannalta ratkaisevaksi luonnehdittuun kokoukseen lähdetään hänen mukaansa tilanteesta, jossa on paljon sekä paineita että eripuraa ja ristiriitoja.

– Paljon ongelmia on pöydällä, ja on vaikea arvioida, mihin tämä päätyy ja milloin. Joku hetki sitten olin vähän toiveikkaampi vielä, mutta nyt en ole enää, katsotaan nyt, Katainen sanoi Brysselissä.

Suomen kannalta erittäin vaikea on Ranskan ja Saksan ehdotus siitä, että EU:n pysyvää vakausmekanismia voitaisiin jatkossa käyttää 85 prosentin määräenemmistöllä jäsenmaiden yksimielisyyden sijasta. Perustuslakivaliokunta totesi tänään määräenemmistöpäätökset Suomen perustuslain vastaiseksi.

– Perustuslakivaliokunnan kanta on yksiselitteinen. Me emme voi kannattaa muuta kuin yksimielisyysperiaatetta, Katainen totesi lyhyessä lausunnossaan suomalaistoimittajille.

Suomelle erittäin vaikea on myös ehdotus sijoittajien vastuun poistamisesta vakausmekanismin yhteydestä.

EU-huippukokous jatkuu huomenna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme