Mainos
Mainos

Katainen: Espanjan pankit läpivalaistaan tarkkaan

Pääministeri Jyrki Katainen toistaa europäätösten myllerryksessä, että Suomen tuki Espanjan pankeille on Suomen talouden etu.

– Jos Euroopan talous horjuu tai romahtaa, sillä on vakavat seuraukset suomalaisten työpaikkoihin ja hyvinvointiyhteiskunnan olemassaoloon, Katainen sanoi MTV3:n Kymmenen uutisten haastattelussa.

Katainen huomauttaa, että samalla koko espanjalainen pankkisektori otetaan tarkkaan syyniin.

– Joka ikinen pankki läpivalaistaan ja katsotaan, mitkä niistä ovat terveitä ja sellaisia, joita voidaan pääomittaa. Osa voi joutua konkurssiin tai niiden terveitä osia yhdistetään muihin pankkeihin. Omistajat joutuvat kärsimään tappioita, Katainen muistutti.

Hänen mukaansa on mahdotonta sanoa, miten paljon Suomi joutuu vielä tukemaan muita euromaita.

– Kypros on pyytänyt aikaisemmin apua, mutta avun määrää emme tiedä.

Katainen kommentoi keskustelua vakuuksista toteamalla, että hallitusohjelmassa on sitouduttu tällä tavoin omien taloudellisten riskien rajaamiseen.

Espanjan tukipakettia koskeva keskustelu alkoi eduskunnassa tänään klo 14 ja se jatkunee yöhön saakka.

(MTV3)

Katso Jyrki Kataisen studiohaastattelu (Kymmenen uutiset 19.7.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot