Mainos
Mainos

Katainen haluaa pankeille tuotevastuun

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) haluaa pankeille samankaltaisen tuotevastuun kuin muillakin elinkeinoelämän aloilla on. Kataisen mukaan pankeilla pitäisi olla rahoitusmarkkinatuotteistaan samanlainen vastuu kuin esimerkiksi autoteollisuudella on valmistamistaan autoista.

EU:n valtiovarainministerien kokoukseen tänään Brysselissä osallistunut Katainen piti pankkien rahoitusmarkkinatuotteiden vähäistä säätelyä keskeisenä syynä kansainväliseen finanssikriisiin.

EU:n valtiovarainministerit hioivat Brysselissä yhteistä linjaansa Washingtonissa ensi viikolla pidettävään G20-kokoukseen. Kokouksessa suurimmat teollisuusmaat keskustelevat maailman finanssijärjestelmän uudistamisesta.

Kataisen mielestä Washingtonissa on keskusteltava siitä, miksi pankkiala on niin erityisen riskialtis.

- Otetaanko pankeissa suuria riskejä, koska luotetaan, että valtio hoitaa, jos tulee ongelmia? Katainen kysyi.

"Tulo- ja pääomaverotuksen välistä eroa kavennettava"

Katainen haluaa kaventaa myös tulo- ja pääomaverotuksen välistä eroa. Kataisen mukaan on moraalisesti ongelmallista, että esimerkiksi jotkut yrittäjät kanavoivat tulonsa kevyemmin verotetuksi pääomatuloksi, vaikka käytännössä kyseessä on palkkatulo.

Eroa tulisi Kataisen mukaan supistaa ennen muuta tuloverotusta keventämällä.

- Palkkatuloverotuksen ja pääomaverotuksen on oltava järkevässä suhteessa, Katainen sanoi Brysselissä.

Verotuksen kokonaisuudistusta ja tulo- ja pääomaverotuksen suhdetta pohditaan parhaillaan valtiovarainministeriön ylijohtajan Martti Hetemäen vetämässä työryhmässä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme