Mainos
Mainos

Katainen Hjallikselle: Jokaisen pilkun kohdalla joku tippuu kärryiltä

Hjallis Harkimo vaatii valtiovarainministeri Jyrki Kataista puhumaan asioista niin, että äänestäjätkin voisivat ymmärtää mistä milloinkin on kyse. Kataisen mukaan se on usein kuitenkin mahdotonta.

- Valitettavasti on niin, että esimerkiksi EU:n vakaussopimuksesta puhuttaessa jokaisen sivulauseen ja pilkun kohdalla piilee riski, että joku putoaa kärryiltä.

- Välillä tunnen voimattomuutta kun mietin, miten jonkin monisyisen asian tv-kameroiden edessä kerron, kun aikaa siihen on 30 sekuntia. Ja taatusti jotain jää aina kertomatta. Mutta poliitikkojen pitäisi nauttia sen verran kansan luottamusta, että vaikka joku asia jäisi kertomatta, ihmiset voisivat luottaa siihen että tarkoitus päätösten takana on hyvä, kuvailee Katainen.

Kataisen mukaan kaikkea ei yksinkertaisesti voi myöskään vääntää rautalangasta.

- Valistuneen kansan harteillekin pitää voida laskea jotain, Katainen toteaa.

Epäillyille oikeusturva

Luottamus poliitikkoihin on kuitenkin horjunut muun muassa pitkään jatkuneen vaalirahakohun myötä. Kataisen mukaan vaalirahakohussa ryvettyneitä eduskuntavaaliehdokkaita ei ole kuitenkaan syytä hyllyttää vaalitaistosta.

- Meillä on vaalit on kerran neljässä vuodessa. Ja jos oikeusprosessi on kesken, meidän pitää kunnioittaa tosi tarkkaan sitä oikeusvaltion periaatetta, että ketään ei ole tuomittu ennen kuin tuomio tai vapauttava päätös tulee. Eikä tässä voi tehdä kompromisseja. Tiedän kyllä, monien mielestä moraalin kannalta olisi hyvä, että kaikki ihmiset joita joku keksii tavalla tai toisella epäillä, hyllytettäisiin.

Katainen liikuttui: Vaaliaika on kauheaa

Katainen liikuttui lähes kyyneliin Hjalliksen kysyessä liikeneekö ministeriltä aikaa perheelle.

- Ministerin virka on enemmän kuin työtä. Se on työ, harrastus ja elämäntapa. Työpäivä ei ala ja lopu käytännössä missään kohtaa, vaan töitä tekee ikään kuin koko ajan. On todella kuormittavaa olla vastuussa paitsi Suomen ja Kokoomuksen, myös oman perheensä asioista, lataa Katainen.

- Aamuisin kun lapsi jää ruokalappu kaulassa vilkuttamaan pöydän ääreen, tulee usein olo, että lasten ja perheen kanssa pitäisi viettää enemmän aikaa. Etenkin vaalien aika on ihan kauheaa, sanoo Katainen.

(MTV3)

Jyrki Katainen Hjalliksen kanssa tänään MTV3-kanavalla klo 22:35

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme