Mainos
Mainos

Katainen hoiti kansalaisvelvollisuutensa – äänestys sujunut tavanomaiseen tapaan

Pääministeri Jyrki Katainen kävi äänestämässä iltapäivällä Friisilän koululla Espoossa.

Muutkin puoluejohtajat hoitivat kansalaisvelvollisuutensa omissa kotikunnissaan. Perussuomalaisten Timo Soini kävi jättämässä äänensä heti vaalihuoneistojen avauduttua. Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen äänesti Kokkolassa ja keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä Kempeleessä.

Äänestyspaikoilta Helsingistä, Tampereelta ja Oulusta kerrotaan, että kuntavaalien äänestys on sujunut tavanomaiseen tahtiin.

Tilanteen vaalipaikoilla odotetaan vilkastuvan iltapäivän mittaan ja iltaa kohden, varsinkin kun monin paikoin on vielä hyvä sää. Äänestää voi iltakahdeksaan asti.

Vaalipäivänä äänestää voi vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty kullekin ennen vaaleja postitettuun ilmoituskorttiin. Äänestyspaikalla ei tarvita ilmoituskorttia, mutta kuvallinen henkilöllisyystodistus pitää olla mukana.

Alustavat tulokset valmistuvat useimmissa kunnissa viimeistään noin kello 22.

MTV3:n vaalilähetys alkaa klo 19.30. Lähetys on katsottavissa myös netissä.

Katsojilla on mahdollisuus osallistua vaalilähetykseen lähettämällä kommentteja Twitterin, Facebookin ja kännykän kautta. Tekstiviestit voi lähettää numeroon 17133 (viestin hinta 0,99 €, sisältää alv:n), Twitterissä osallistut hashtagilla #kuntavaalit sekä Facebookissa MTV3 Uutiset–sivulla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme