Mainos
Mainos

Katainen: Ilmainen päivähoito säilyy tietyillä ryhmillä

Katainen sanoo, että nollamaksuluokka säilyy luultavasti perheissä joissa on sosiaalisia ongelmia, vanhemmat opiskelevat tai tekevät töitä kotona. Päivähoito olisi maksutonta myös hyvin pienipalkkaisilla yksinhuoltajilla.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) on tarkentanut kantaansa päivähoidon nollamaksuluokan poistamisesta. Katainen sanoo Savon Sanomien haastattelussa, että kokopäiväinen päivähoito olisi jatkossakin ilmaista tietyille ryhmille.

Kataisen mukaan sosiaalipoliittinen ministerityöryhmä ryhtyy käsittelemään kaikkien kunnallisten palvelumaksujen korotuksia. Samalla käsitellään sitä, mitä ryhmiä päivähoitomaksu ei koskisi.

- Päivänselvää on, että jos kotona on sosiaalisia ongelmia, nämä tapaukset seulotaan pois. Tai jos vanhemmat opiskelevat tai tekevät työtä kotona, Katainen sanoo.

Katainen sanoo päivähoitojen nollamaksuluokan säilyvän myös hyvin pienipalkkaisilla yksinhuoltajilla.

Hallitus päätti kehysriihessään viime viikolla, että nollamaksuluokka poistuu kokopäivähoidosta. Päätös sai osakseen opposition vastalauseryöpyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme