Mainos
Mainos

Katainen ilmatilaloukkauksista: Tunnistustavalla ei merkitystä

Pääministeri Jyrki Katainen (kok) joutui perustelemaan eduskunnan kyselytunnilla torstaina, miksei korjannut Hornetien tunnistustavasta antamaansa väärää tietoa ilmatilaloukkausjupakassa.

– En osannut arvioida, että se metodi, jolla koneita tunnistetaan, on näin tärkeä. Jos olisin tiennyt, olisin varmasti ilmoittanut, Katainen sanoi.

Katainen sanoi virheellisesti ilmatilaloukkausten jälkeen toissaviikolla, että Hornetit olivat nopeasti vastassa ilmatilaa loukanneita koneita. Todellisuudessa koneet lähetettiin vasta sitten, kun kolmas venäläiskone lähestyi Suomen ilmatilaa. Väärä tieto sai elää julkisuudessa reilun viikon.

Katainen sanoi eduskunnassa, että tärkeintä oli, että asia oli Puolustusvoimilla hoidossa. Hän ihmetteli asiasta syntynyttä kohua.

– En muista, että poliittisen urani aikana (tunnistus)metodista olisi näin paljon keskusteltu.

Kysymyksen esittäneen keskustan Paula Lehtomäen mukaan se, että Katainen ei pikaisesti ja oma-aloitteisesti korjannut virhettä, syö luottamusta pääministeriin.

Katainen huomautti, että kukaan kansanedustajista ei ollut häneen yhteydessä korjatakseen vääriä tietoja.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme