Mainos
Mainos

Katainen: Irlannin hätäapulainojen korot illalliskeskusteluissa

Irlannille myönnettyjen hätäapulainojen korkojen taso on mukana keskusteluissa, kun Euroopan konservatiivijohtajat kokoontuvat tänään yhteisen illallispöydän ääreen.

Kokousta isännöivä valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) sanoo, että Suomi suhtautuu hyvin kriittisesti näiden talousvaikeuksien takia myönnettyjen lainojen uudelleenjärjestelyyn. Helsingin keskustassa järjestettävään kokoukseen osallistuu myös Irlannin tuore pääministeri Enda Kenny, joka on toivonut korkojen alentamista.

Konservatiivijohtajien keskusteluiden pääaiheena ovat talouspolitiikan koordinaatiotoimet. EU-parlamentin puhemies Jerzy Buzek sanoi ennen kokousta, että myös Lähi-itä sekä Pohjois-Afrikan levottomuudet nousevat puheenaiheiksi.

Kokouksessa ei tänä iltana tehdä varsinaisia päätöksiä, vaan tarkoitus on valmistautua myöhemmin tässä kuussa pidettäviin kahteen EU-huippukokoukseen ja muodostaa konservatiivipuolueiden yhteinen kanta. Kokoukseen osallistuu EU-maiden päämiehiä ympäri Eurooppaa. Hotelli Kämpiin on jo saapunut ja saapumassa esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Italian pääministeri Silvio Berlusconi.

Ranskan pääministeri Francois Fillon sen sijaan perui tulonsa Ranskan sisäpoliittisten kuohuntojen takia. Maassa vaihtui vastikään ulkoministeri.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme