Mainos
Mainos

Katainen: Jatko Syyriassa katsotaan erikseen

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) mukaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen valiokunta käsittelivät sotilastarkkailijoiden lähettämistä Syyriaan jo perjantaina.

Katainen sanoi sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, että suomalaisia lähtee tehtävään enintään kymmenen. Alueella on suomalaisia, joista voitaisiin irrottaa muutama henkilö. Kyse on aseettomista tarkkailijoista.

– Jatko katsotaan erikseen, jos jotakin muuta operaatiota suunnitellaan, Katainen sanoi.

Syyrian tilanteen rauhoittaminen on Kataisen mukaan erittäin tärkeää, jotta Syyriasta ei tulisi pitkittynyttä kriisipesäkettä, jolla voisi olla laajempaa vaikutusta.

Osallistuminen sotilastarkkailuoperaatioon on tärkeää myös Suomen YK:n turvallisuusneuvostoon pyrkimisen kannalta. Kataisen mielestä turvaneuvostoon pyrkiessä täytyy osoittaa omaa sitoutuneisuutta YK:n operaatioihin ja vastuunkantoon.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme