Mainos
Mainos

Katainen: Kaikella on tarkoituksensa

Kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen mielestä kaikella on tarkoituksensa. Tällä viikolla käytyjen neuvotteluiden jälkeen Katainen uskoo, että uusiin neuvotteluihin lähtevät samat ihmiset, mutta eri porukka.

– Nyt ollaan hyvällä asenteella liikkeellä.

Viime viikkojen tapahtumat eivät Kataisen mukaan ole olleet poliittista peliä.

– Tämä ei ole ollut mitään suunniteltua poliittista peliä. Moni mielellään kirjoittaa, että tässä on ollut eri pelikuvioita, mutta en ole huomannut, että siellä olisi kovasti ollut joukkueita. Nyt pitää löytyä yhteinen sävel.

Kokoomus ei ole SDP:n talutusnuorassa

Kataisen ei myönnä, että kokoomus tulisi olemaan hallituksessa SDP:n vaaliohjelman toteuttaja.

– Yksikään puolue ei voi sanella ehtoja toisille ja tämän tilanteen jokainen tietää. Meillä on puheenjohtaja Urpilaisen kanssa ollut erittäin hyvät keskustelun tämän viikon aikana. Olen vakuuttunut siitä, että yhteistyöhalu sosiaalidemokraattien, kokoomuksen ja muiden puolueiden kesken on nyt todellinen ja vakava.

Viime viikolla sixpackin neuvottelut Säätytaloilla kaatuivat talouskysymyksiin. Katainen kuitenkin uskoo, että kysymykseen löydetään nyt ratkaisu.

– Meillä on yhteinen sitoutuminen siihen, että velkaantuminen käännetään tämän vaalikauden aikana laskuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme