Mainos
Mainos

Katainen kaipaa avoimuutta ulkopolitiikkaan

Kokoomus syyttää presidenttiä ja hallitusta erimielisyyksien vähättelystä. Kataisen mukaan kiistaa rauhanturvalaista halutaan siirtää yli presidentinvaalien.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen toivoo avointa keskustelua ulkopolitiikasta. Kokoomuksen puoluevaltuustossa Katainen syytti presidenttiä ja hallitusta siitä, että nämä yrittävät vähätellä erimielisyyksiään muun muasssa EU:n nopean toiminnan joukkojen lähettämisestä tehtäviinsä. Kataisen mukaan kiistaa halutaan siirtää yli presidentinvaalien.

-Toivoisin, että hallituksen puolesta tämä aikataulu tehtäisiin selväksi, Katainen sanoi Helsingissä. Kun presidentti Tarja Halosen ja hallituksen väliltä löytyy mm. tämmöinen selkeä ristiriita, Katainen pitää mahdottomana, että Halonen olisi tarkoittanut kokoomusta, kun hän äskettäin toppuutteli hakemasta väkisin erimielisyyttä yksimielisistä kannanotoista ja hakemasta lyhyen aikavälin poliittista hyötyä.

Toinen hiertävä kysymys on Suomen liittoutumattomuus. Käsite herättää Kataisen mukaan maailmalla ihmettelyä, sillä liittoutumattomuudelta on hävinnyt sisältö EU:n nopean toiminnan joukkoihin ja solidaarisuuslausekkeeseen sitoutumisen jälkeen.

Talousnäkymät eivät tiedossa

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen vaatii hallitusta kertomaan avoimesti, miltä Suomen talous näyttää vaalikauden päättyessä, kun työllisyystavoitteissa on annettu periksi.

Hallituksen kyvyttömyys täyttää työllisyyslupauksensa vaikuttaa Kataisen mukaan merkittävästi vaalikauden lopun talouskehitykseen, budjetteihin ja hyvinvointipalvelujen rahoittamiseen.

- Jotta kunnat, yritykset ja tavalliset suomalaiset osaavat varautua tähän, on hallituksen syytä kertoa, miten se aikoo tasapainottaa talouden, hän sanoi kokoomuksen puoluevaltuustossa Helsingissä tänään.

Kataisen mukaan nyt on viime hetket ryhtyä muun muassa Brunilan työryhmässä esitettyihin uudistuksiin tai edessä on leikkauksia tai velanottoa. Hallitukselta ei ole löytynyt uskallusta puuttua näihin muutostarpeisiin, hän ripitti.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 05.02.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme