Mainos
Mainos

Katainen: Kanerva käyttäytynyt harkitsemattomasti

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan Kanervalle ei koidu seuraamuksia naisille lähetetyistä tekstiviesteistä. Sopimatonta käytöstä on ilmennyt myös perussuomalaisten riveissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen myöntää, että eduskunnan varapuhemies Ilkka Kanerva on käyttäytynyt harkitsemattomasti lähetellessään yöllisiä tekstiviestejä nuorille julkkisnaisille.

Katainen kertoo käyneensä jupakan vuoksi Kanervan kanssa yksityisen keskustelun, jossa tämä kertoi oman näkemyksensä tapahtuneesta.

- Ymmärrän hyvin, ettei Kanerva voi osallistua julkisuudessa vellovaan keskusteluun, Katainen sanoo.

Mitään kurinpidollisia seuraamuksia Kanervalle ei kuitenkaan ole luvassa.

Käyttäytymispuutteita muillakin

Kanerva ei ole ainoa nykyisen eduskunnan jäsen, joka on joutunut hankaluuksiin käyttäydyttyään sopimattomasti naisia kohtaan.

Turun Sanomien ja Aamulehden mukaan keuruulainen pastori-kansanedustaja, Lauri Oinonen on joutunut viime syksynä selvittämään käytöstään perussuomalaiselle ryhmänjohtajalleen Timo Kallille.

Oinosta oli syytetty ainakin kahden eduskunnan naisvirkailijan lähentelystä. Naiset olivat lehtien kertoman mukaan olleet kauhuissaan pappisedustaja Oinosen ehdotuksista. Lähentely ei ollut ruumiillista.

Kalli oli asiasta kuultuaan ottanut Oinosen puhutteluun. Oinonen oli tunnustanut, että hän on varmaan tehnyt väärin, ja luvannut, että tapahtumat eivät toistu. Kalli oli todennut, että asia on hänen puoleltaan loppuun käsitelty.

57-vuotias Oinonen on toisen kauden kansanedustaja ja asuu vaimonsa kanssa Keuruulla. Pariskunnalla on kaksi aikuista lasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme