Mainos
Mainos

Katainen: Kanervan tekstiviestin sisältö ei yllätys

Ulkoministeri Ilkka Kanerva nauttii edelleen myös kokoomuksen johdon luottamusta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen sanoo Lapista antamassaan lausunnossa, että tänään Ilta-Sanomissa julkitullut tekstiviesti ei ole sisältönsä puolesta yllätys.

- Tänään IS:ssä julki tullut ministeri Kanervan tekstiviesti ei ole sisältönsä osalta minulle yllätys. Olen edelleen sitä mieltä, että ministeri Kanerva on toiminut erittäin harkitsemattomasti.

Katainen kuitenkin korostaa, että Kanervalla on ulkoministerinä hänen täysi luottamuksensa.

- Kanerva on pyytänyt toimintaansa anteeksi, mutta ymmärrän, että ministerin yksityiset tekstiviestit herättävät ihmisissä suurta hämmennystä. Ulkoministerin tehtävän hoidossa Kanervalla on edelleen luottamukseni, katainen sanoo lausunnossaan.

Ulkoministeri Kanerva arvioi, että hän käy Kataisen kanssa vielä yhteenvetokeskustelun tekstiviestijupakastaan. Kanerva sanoi Sloveniassa kuitenkin pitävänsä Kataisen kannanottoa "niin selvänä kuin se voi olla".

Kanervan selvityksestä yhä eri näkemyksiä

Luottamusta Kanervan toimintaan on viime päivinä heikentänyt epäily siitä, että Kanerva olisi valehdellut puolueensa eduskuntaryhmän johdolle selvittäessään tekstiviestien sisältöä. Eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Marja Tiura antoi viime viikolla ymmärtää Kanervan vakuuttaneen, ettei tekstiviestien sisällössä ollut "alapään asioita".

Kahden muun eduskuntaryhmän johtajan näkemykset ovat samoilla linjoilla kuin Kataisen. Viestien eroottisesta sisällöstä on kokouksessa saatu tietoa.

Toinen varapuheenjohtaja Ben Zyskowicz on toistanut YLE Uutisille näkemyksensä, että Kanerva oli kertonut tekstiviestien sisältäneen muitakin kuin "työasioita". Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi on ollut samaa mieltä.

Zyskowiczin mukaan Tiurakaan ei ole ollut sitä mieltä, että Kanerva olisi sanonut viestien koskeneen vain työasioita.

Aamulehden tavoittama Marja Tiura pitää julkitullutta Kanervan tekstiviestiä yllättävänä.

-Minulla oli se käsitys, että tekstareissa on kyse työasioista. Pahalta siis näyttää.

Tiura ei halua ottaa tässä vaiheessa kantaa siihen, pitäisikö Kanervan erota. Tiuran mukaan asiasta pitää keskustella eduskuntaryhmässä sen jälkeen kun Hymy-lehti julkaisee tiistaina lisää tekstiviestejä.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme