Mainos
Mainos

Katainen kannattaa Vanhasen ehdottamia veronalennuksia

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Katainen kannattaa pääministeri Matti Vanhasen ehdottamia veronalennuksia.

Katainen sanoi SuomiAreenassa järjestetyssä puoluejohtajien kunnallisvaalitentissä kannattavansa alennuksia, mutta ei halua vielä arvioida tarkkoja summia. Valtiovarainministerin mielestä ensin on tehtävä perusteellisia laskelmia.

- Tällä hetkellä meillä on hallituksen päätösten mukaisesti 1,1 miljardia euroa veronekevennyksiä varten. Hallitus on aiemmin jo sopinut siitä, että tuloverokevennysvara voi olla suurempi johtuen taloustilanteesta. Olennaisinta on se, että tuloveroa keventämällä me saamme työllisyyttä paremmaksi ja jokaiselle ihmiselle ostovoimaa lisää, Katainen kommentoi.

Pääministeri Vanhanen on luvannut tuntuvampia tuloverojen kevennyksiä, kun mitä hallitusohjelmaan on kirjattu. Hänen mukaansa veronkevenykset tulisivat kuitenkin useammassa erässä vaalikauden aikana kertarysäyksen sijaan.

Myös Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikasen mielestä veronkevennykset saattavat olla hyvä ratkaisu kansantaloudelle.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme