Mainos
Mainos

Katainen kertonee hallituspuolueista Brysselissä

Hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok.) on määrä tänään kertoa, mitkä puolueet osallistuvat hänen johdollaan käytäviin hallitusneuvotteluihin.

Katainen kertonee asiasta illalla Brysselissä, jonne hän matkustaa Portugalin tukipakettia ja vakausrahastoja käsitteleviin kokouksiin.

Vielä ennen tätä SDP:n eduskuntaryhmä ottaa illalla kantaa tilanteeseen. Se saattaa esittää ehtoja esimerkiksi hallituspohjasta, johon se olisi toivonut mukaan vasemmistoliittoa.

Kataisen odotetaan kommentoivan myös vihreiden esittämiä ehtoja. Vihreät ilmoitti, että se lähtee vain hallitukseen, joka ei myönnä uusia ydinvoimalupia ja satsaa merkittävästi lisää perusturvaan ja ilmastonsuojeluun.

Varsinaisten hallitusneuvottelujen on määrä alkaa keskiviikkona. Katainen ilmoitti viime viikolla, että hän pyrkii rakentamaan hallituksen kokoomuksen, SDP:n, vihreiden, RKP:n ja kristillisdemokraattien pohjalle.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme