Mainos
Mainos

Katainen: Kovaa tekstiä tulossa

Pääministeri Jyrki Katainen vakuuttaa, että hallitukselta tulee tänään julkisuuteen kovaa tekstiä rakenteellisista uudistuksista.

– Kyllä tulee ja on tullut aiemminkin. Meitä on kritisoitu tekemisistämme, joskus siinä on ollut syytäkin. Mutta olemme tehneet isoja uudistuksia, kuten yhteisöveron alentamisen. Kilpailukykyhän on Suomessa romahtanut useiden vuosien aikana. Emme olisi tässä tilanteessa, jos edelliset hallitukset olisivat hoitaneet hommansa, Katainen sanoi illalla MTV3 Uutisille.

Hallitus on jo sopinut talousarvion suurista linjoista, nyt pohdinnan alla on 8-10 miljardin euron kestävyysvajeen kurominen umpeen. Kataisen mukaan keinoina ovat kaikki toimet, jotka lisäävät työhön osallistumista, työntekoa, työurien pidentämistä sekä julkisten palvelujen tehostamista.

– Olemme menneet eteenpäin kaikissa edellä mainituissa teemoissa, mutta yksityiskohtia en halua vielä kertoa, sanoi Katainen illalla.

Kataisen mukaan hallituksen neuvottelut ovat edenneet hyvin, ja Kesärantaan kokoontunut ryhmä on löytänyt yhteisymmärryksen suuresta joukosta isoja ja pieniä asioita.

– Kokonaisuus on haaste, vaikka meillä on mielipide-eroja. Tarkoitus on saada aikaan rehellinen paketti, jota voi arvioida kriittisesti.

Hallituspuolueiden johtajat neuvottelivat rakenteellisista uudistuksista pääministerin virka-asunnolla noin yhteen asti aamuyöllä. Neuvottelut jatkuvat aamuyhdeksältä Säätytalossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme