Mainos
Mainos

Katainen lupailee oikaisua eläkeläispuolisoiden verokohteluun

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) lupailee korjausta eläkeläispuolisoiden verotukseen jääneeseen epäkohtaan. Se on jättänyt verotuksen osalla heistä edelleen palkansaajia kireämmäksi.

Katainen sanoi eduskunnan kyselytunnilla, että mahdollisuuksia verotuksen korjaamiseen tältä osin on. Aikatauluun hän ei ottanut vielä kantaa.

Asian otti puheeksi SDP:n Anneli Kiljunen. Hän muistutti, että eläkeläisten verotusta palkansaajien tasolle oikaistaessa hallitukselta jäi huomiotta joukko pientä työeläkettä saavia puolisoita. He ovat enimmäkseen naisia. Kiljusen mukaan näitä eläkkeensaajia on noin 180 000, ja heidän vuositulonsa ovat 11 000-18 000 euroa.

Katainen myönsi ongelman, joka johtuu eläkejärjestelmän puolisovähennysten erilaisuuksista. Eläkeläispariskunnat ovat olleet verotuksessa hieman yksin asuvia eläkeläisiä huonommassa asemassa.

- Meillä on mahdollisuus tietysti katsoa tämän erityisen ryhmän verotusta vielä erikseen tulevina aikoina, Katainen sanoi.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma kiitteli Kataista lupauksesta. Hän tiedusteli, joko ongelma voidaan korjata ensi vuoden budjettiehdotuksessa. Katainen ei tähän suoraan vastannut, mutta sanoi hallituksen katsovan "tulevina aikoina", kuinka asia voidaan hoitaa kuntoon. Olennaista on hänen mukaansa se, että ihmiset ovat verotuksessa yhdenvertaisessa asemassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme