Mainos
Mainos

Katainen moittii perussuomalaisia perustietojen puutteesta

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen moittii perussuomalaisia siitä, ettei puolue hallitse perusasioita esittäessään keinoja valtiontalouden tasapainottamiseen.

Kataisen mukaan keskustelu talouden tasapainottamisesta on vaikeaa, kun perussuomalaiset esittää keinoksi esimerkiksi supistuksia Ylen ruotsinkieliseen toimintaan, johon valtion budjetista ei mene senttiäkään. Kyseenalainen idea on myös talouden paikkaaminen alentamalla EU-jäsenmaksuja, koska Suomi ei yksin niistä päätä.

- Hirveitä riskejä otetaan hyvinvointiyhteiskunnan kannalta, kun kaikki omat tavoitteet tai merkittävä osa niistä ladataan toisten päätettäväksi, Katainen sanoi kokoomuksen vaaliohjelman julkistustilaisuudessa Helsingissä.

Kataisen mielestä kaikilta puolueilta on lupa odottaa perusasioiden hallintaa, eivätkä perussuomalaisetkaan voi ikuisesti vedota siihen, ettei nuorella puolueella ole tarpeeksi kokemusta.

- Kaikkea ei voi selittää sillä, että ei ole kokemusta tai osaamista. Kyllä kuitenkin perussuomalaisissakin on kansanedustajia ja maailmaa pitkään seuranneita ihmisiä, jotka nämä perusasiat hallitsisivat, Katainen arvioi.

Kataiselta heltiää silti perussuomalaisille vaatimattomat kehut siitä, että puolueen eilen julkistettu vaaliohjelma sisältää jokusen oikeankin keinon, kuten pääomaveron noston.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme