Mainos
Mainos

Katainen moittii Ranskaa sooloilusta

Kokoomuksen puoluejohtajan ja valtiovarainministerin Jyrki Kataisen mukaan maailman taloustilanteen normalisoitumiseen menee ehkä kahdesta kolmeen vuoteen. Katainen kummasteli myös puolueen kunnallisvaalien avajaisten yhteydessä sitä, että EU:n isot jäsenmaat pitävät omaa talousaiheista kriisikokoustaan Pariisissa.

Katainen piti hyvänä asiana, että Yhdysvaltojen edustajainhuone hyväksyi eilen jo kertaalleen hylätyn roskapankkilain.

- Se on ensimmäinen hyvä uutinen tässä Yhdysvaltojen pankkikriisissä. Se ei vielä kuitenkaan automaattisesti ratkaise mitään, mutta se mahdollistaa amerikkalaisen pankkisektorin tervehdyttämisen ja sitä kautta talouden luottamuksen kohenemisen, sanoi Katainen.

Katainen totesi myös, että talouskriisi Yhdysvalloissa jatkuu.

- Kriisi Yhdysvalloissa ja myös muualla maailmassa jatkuu, eli ei voida vielä huokaista helpotuksesta. Varmasti koko ensi vuosi nähdään hyvin heikkoja talouslukemia. Arvioni mukaan kaksi-kolme vuotta menee siihen, että taloustilanne normalisoituu, kertoi Katainen.

Katainen arvosteli sitä, että EU:n suuret maat Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn johdolla pitävät tänään omaa talousaiheista kriisikokoustaan Pariisissa. Asiat kuuluvat hänen mielestään koko Euroopan yhteiseen neuvottelupöytään.

- Minusta se ei ole hyvä idea, että muutama suuri maa kokoontuu omaan kokoukseensa. Keskustelun tarvetta ja valmistelun tarvetta varmasti on, mutta näistä asioista pitää puhua EU:n yhteisissä pöydissä, arvioi Katainen.

Katainen ei kuitenkaan pidä todennäköisenä, että EU perustaa koko unionin laajuisen oman roskapankkinsa.

Kataisen mukaan suomalaisten kannattaa varautua lähitulevaisuudessa siihen, että työllisyystilanne ei juurikaan parane. Pikemminkin työttömyys saattaa kääntyä nousuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme